Albanian الألبانية Gjuha shqipe ??

31 الباني Gjuha shqipe ?? Islami- Insituti i Sunetit. Nën drejtimin: Docent.Hejthem Serhan
اللغة الالبانية
Gjuha shqipe

YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCwnmizLbf-q2OW1bRNF-1Ng

https://www.youtube.com/channel/UCDH44ExmoH2EZk7V9FGL-ZQ

https://youtube.com/playlist?list=PLBFEt29we81T7y178DOhiy6JB0rcefS5w

Facebook
https://www.facebook.com/pg/31-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%8AFaqja-e-dr-Hejthem-Serhanit-n%C3%AB-gjuh%C3%ABn-shqipe-249672105935936/community/

Telegram
https://t.me/hsarhan1_1

https://whatsapp.com/channel/0029VaDnn4CFnSz6LlwTuX0w

Site
https://alsarhaan.com/sq

books
https://sarhaan.com/a/albanian-%d8%a7%d9%84%d8%a3%d9%84%d8%a8%d8%a7%d9%86%d9%8a%d8%a9-gjuha-shqipe/

Islami- Insituti i Sunetit. Nën drejtimin: Docent.Hejthem Serhan
https://drive.google.com/drive/folders/1REa-HxoHZgqhDfjZQFDWYX9s6WWNbvjO?usp=sharing

Selam alejkum ue rahmetullah ue berekatuh
Mirësi nga Allahu që mundësoi hapjen e kanalit tonë të ri.

باللغة الألبانية
Kanali është gati për të dhënë opinionet dhe mendimet tuaj.

A keni mundësi të na ndihmoni në përmisimin e kanalit duke na dhënë mendimet tuaja rreth kanalit dhe të na dërgoni vëretjet tuaja, gjithashtu të abonoheni në kanalin tonë, dhe ta shpërndani linkuin e kanalit tek grupet sociale?

Allahu e bëftë kontributin tuaj në peshoren e punëve të mira!

ky është Islami

Share this book                  Tri pyetjet e varrit, Katër Parimet dhe Zhvlerësuesit e Islamit, Libër në gjuhën shqipe, përpiluar nga dr. Hejthem Serhan, ky libër përmban: 1- Tri pyetjet e varrit Ky është një libërth i çmuar i cili përmban parimet kryesore të cilat njeriu duhet ti dijë dhe për të cilat do të pyetet në […]

ky është Islami Read More »

Kurani Fisnik dhe përkthimi i domethënieve të tij në gjuhën shqipe

Share this book                  Kurani eshte fjala e larte sepse eshte fjala e Allahut,e zbriti ate nepermjet melekut Xhibril,ne zemren e profeteve me te mire Muhamedi salaAllahu alejhi ue selem,ne vendin me te mire Mekken e shenjte,ne muajin me te mire Ramazanin dhe ne naten me te shenjte naten e Kadrit. I sfidoi me te Allahu

Kurani Fisnik dhe përkthimi i domethënieve të tij në gjuhën shqipe Read More »

الباني-2-Copie-640x1024

Sarhan pa Libri i Teuhidit dhe Akides

Share this book                  Libri i Teuhidit dhe Akides: libër në gjuhën shqipe, i përpiluar nga dr. Hejthem Serhan, përmban një mori njohurish fetare në aspektin e besimit dhe parimeve të fesë, si dhe të disa dispozitave juridike, adhurimeve dhe raporteve shoqërore. Gjithashtu përmban fragmente të shkurtra nga biografia profetike, si the koment të shkurtër të

Sarhan pa Libri i Teuhidit dhe Akides Read More »

Redaktimi-Mesime-te-rendesishme-Shejh-Hejthem

Share this book                  Komenti i mësimeve të rëndësishme për popullin e thjeshtë, libër në gjuhën shqipe, përpiluar nga dr. Hejthem Serhan, ky libër është koment i librit “Mësime të rëndësishme për popullin e thjeshtë” të imam Abdul Aziz bin Bazit -Allahu e mëshiroftë- në të cilin ai tuboi një mori njohurish fetare të cilat ndërlidhen

Redaktimi-Mesime-te-rendesishme-Shejh-Hejthem Read More »

Mësimi i kaligrafis shkrimore arabe, shkrimit te kuranit fisnik

Share this book                  Mësoje shkrimin arab dhe xhuzin Ammeh prej Mus-hafit, libër në gjuhën shqipe, përpiluar nga dr. Hejthem Serhan, synon mësimin e dorëshkrimit përmes gradualitetit në mësimin e shkronjave në gjendjet e saja të ndryshme, pastaj praktika e disa teksteve shkencore në këtë lëmi, po ashtu synon në mësimin e dorëshkrimit Uthman -me këtë

Mësimi i kaligrafis shkrimore arabe, shkrimit te kuranit fisnik Read More »

Përmbledhje e dobishme e historisë së Profetit Muhamed صلى الله عليه وسلم dhe virtytet e tij

Share this book                  Përmbledhje e dobishme e historisë së Profetit Muhamed ﷺ dhe virtytet e tij, libër në gjuhën shqipe, përpiluar nga dr. Hejthem Serhan, ky libër përmban biografinë profetike në formë të shkurtër dhe koncize, aty përshkruhet historia e Profetit ﷺ, udhëzimi i tij, cilësitë e tij fizionomike dhe morale, familja dhe të afërmit

Përmbledhje e dobishme e historisë së Profetit Muhamed صلى الله عليه وسلم dhe virtytet e tij Read More »

Mburoja e muslimanit – Lutje nga Kurani dhe Suneti

Share this book                  حصن المسلم Mburoja e muslimanit është ndër librat më të njohur në mesin e muslimanëve. Në të janë përfshirë dhikri dhe lutjet që e ruajnë muslimanin nga shejtanët dhe xhinët dhe e forcojnë lidhjen e tij me Allahun. Në të gjenden shumica e lutjeve që i nevojiten muslimanit gjatë ditës dhe natës.

Mburoja e muslimanit – Lutje nga Kurani dhe Suneti Read More »

Sunetet e natyrshmërisë Veçoritë që Allahu krijoi tek qenia njerëzore

Share this book                  Sunetet e natyrshmërisë Veçoritë që Allahu krijoi tek qenia njerëzore Ato janë një të nevojshme për qenien njerëzore që priren drejt tyre në mënyrë të natyrshme nëse nuk kanë  ndikimi të jashtëm të lidhur me shoqërinë ose rrethinën e tij. Ato janë cituar në disa tregime profetike.  

Sunetet e natyrshmërisë Veçoritë që Allahu krijoi tek qenia njerëzore Read More »

Kush ishte Profeti Muhammed Salavatu Allahi alejh dhe çfarë na ka mësuar?

Share this book                  من هو النبي محمّد ﷺ وماذا علمنا؟ 1. Kush ishte Profeti Muhammed (Salavátu-LLÁHI alejh) dhe çfarë na ka mësuar? هو الذي دافع عن حقوق كل البشر منذ 1400 عام. 2. Ishte ai i cili i respektonte dhe mbronte të drejtat e njeriut që para 1,400 vjetësh حفظ الرجال، والنساء، والصغار والضعفاء. 3.

Kush ishte Profeti Muhammed Salavatu Allahi alejh dhe çfarë na ka mësuar? Read More »

Përmbledhje e shkurtërTë drejtat që fton në to natyrshmëria e pastër dhe janë të miratuara nga Sheriati

Përmbledhje e shkurtërTë drejtat që fton në to natyrshmëria e pastër dhe janë të miratuara nga Sheriati

Share this book                  ملخص حُقوق دعت إليها الفطرة وقرَّرتها الشريعة باللغة العربية لابن عثيمين رحمه الله Shkurtimisht Të drejtat që fton në to natyrshmëria e pastër dhe janë të miratuara nga Sheriati. Nga Arabishtja Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë. 1ـ حقُّ الله تعالى أن تعبده وحده لا شريك له، وتكون عبدًا متذللا خاضعا له، ممتثلا لأمره،

Përmbledhje e shkurtërTë drejtat që fton në to natyrshmëria e pastër dhe janë të miratuara nga Sheriati Read More »

Scroll to Top